Bildtolkning: Närbild på Frida där hon lutar huvudet mot axeln och tittar ner över axeln. Hon håller ena handen över kinden och andra Hon ser allvarlig ut. Svart/vit bild.

Världens skönaste breakup!

Jag lägger ner pappersbunten där jag inte behöver se den och vet inte vad jag ska känna. I våras, mitt i coronavågen, var jag än en gång objekt för socialtjänstens utredning. Inte för att jag gjort något fel eller skadar mitt barn utan för att jag sökt om dubbelassistans några timmar per månad för att hitta på något med mitt barn. Åka och bada till exempel. Under tre år har det beslutet på ett nästan skrattretande formats om så extremt att det knappt alls går att använda. Ett beslut på fyra timmar per månad. Dagarna under den månaden jag kan välja mellan är alltså fyra stycken. Jag har inte fått sprida ut dem på under dessa fyra datum per månad utan fått välja en dag per månad och då bara fått vissa dagar att välja bland. Lämna hemmet – ett måste, men lämna kommunen -förbud. I så fall ska det bes om lov. Annars gäller inte beslutet. Om vi åker och hälsar på vänner så vi sover borta gäller inte beslutet. Vi måste sova hemma. Trots att beslutet inte ens rör timmar för natten. Vilket skämt! I våras utreddes jag av handläggaren via mail trots att socialtjänsten har så stränga regler kring just mailtrafik. jag fick en lista med frågor vid mail och svarade. Sedan kom svaret via rekommenderat brev så jag fick åka till Ica för att hämta identifiera mig och ta emot det.

Socialtjänstens beslut

Bildtolkning: Närbild på Fridas ansikte. Hon snörper ihop munnen och tittar snett bort från kameran. Hon ser lite lurig ut. På sig har hon stora svarat solglasögon. Svart/vit bild.
Beslutet var bedrövligt dåligt skrivet. De hade inte ens skrivit rätt diagnos på mig, utan en diagnos som är över sex år gammal: OPA1. Det gjorde mig förbannad. Jag läste hur man kunde överklaga men bestämde mig för att låta bli. Det finns ingen ork. “Jag har haft med den här myndigheten att göra i 12 år och äntligen är det över.” Det är vad jag tänker när jag nu några månader senare sitter och bläddrar gamla papper. Världens skönaste break up! Så frigörande att våga dumpa sin handläggare.