Ettgottliv är en hemsidan som helt drivs utan annonser. Det är jag Frida Ingha som driver den. Jag är själv synskadad, audiologiskt döv och har bristande motorik i händerna, så för mig är det viktigt att webbsidan är tillgänglighetsanpassad. Så gott som alla nyare bilder ska ha syntolkningar som kan läsas av synanpassningsprogram. Både de som kommer med vanliga datorer/mobiler idag och de program en får utskrivet som hjälpmedel.

Tolkningen får du antingen fram genom att föra pekaren över bilden eller klicka på den (beroende på vilket program du använder). Om du kickar på bilden så ska en sida med bilden dyka upp utan text runt omkring. Om bilden var i ett litet format innan så visas den här i förstorat format. När du kommer till startsidan finns en toppmeny längst upp till höger. Bredvid den finns också en symbol med en rullstol som visar vägen hit. Egentligen hade jag förstås önskat en annan symbol som kändes roligare men samtidigt signalerade att ”här hittar du allt skit du behöver veta om tillgänglighet på webbsidan.” Den får duga tills vidare. Nedanför menyn finns en slider som visar upp några axplock av bloggens inlägg. Slidern är svår för de flesta synanpassningsprogram att tolka, men det finns inget i slidern som inte visas på övriga hemsidan. Här kommer en beskrivning av EttGottLiv Webbsidan är uppdelad i tre delar med blogg och flera informationssidor samt butik: EttGottLiv och SexSomFunkar. I Toppmenyn hittar du Blogg som går till bloggen EttGottLiv och Butiken som går till En Kreativ Butik av Frida Ingha. I butiken ska den queera funkisen vara norm och alla produkter är syntolkade samt beskrivna ur ett normkritiskt perspektiv. I Toppmenyn hittar du SexSomFunkar som har två skilda delar.

 1. Blogg SexSomFunkar
 2. Recensioner

I toppmenyn hittar du Anlita mig som har två delar.

 1. Anlita mig
 2. Portfolio

Portfolio har fem delar

 1. Kvinnosmärtan ansikte
 2. Släppa skölden
 3. Städrocken
 4. Om du hade sagt det till mig hade jag nog svarat…
 5. Varför är det okej att neka rörelsehindrade? 

I toppmenyn hittar du  Mitt Annorlundaskap som idag har fyra delar:

 1. Independent living
 2. Om dövblindhet
 3. Om min genetiska sjukdom
 4. Så fick jag min diagnos

Nedanför slidern kommer tre snabbknappar. 1.Sexsomfunkar, 2. Anlita mig 3. Portfolio Under Sexsomfunkar hittar du tre snabbknappar. 1.Sexsomfunkar 2.Recensioner 3. SexLeksakerSomFunkar