Intressant!Igår visades ett program på Kunskapskanalen som heter “Att bota blindhet?” Jag vaknade i vanlig ordning kl. 04 i morse och passade då på att se den på SVTplay.  Patienter med skadad hornhinna som fick synen tillbaka genom att man opererar in en hörntand med en lins i ögat. Tack vare att linsen placeras i en hörntand som kommer från den egna kroppen så stöter ögat inte bort tanden. Tekniken är inget som hjälper just mig med RP för jag har fel på näthinnan, men det här är riktigt coolt. Häftigt med den medicinska tekniken! Intressant vinkel ur psykologiskt perspektiv också. Skildringen av vad patienten och de anhöriga upplevde allt.
Jag kände hög igenkänningsfaktor när man går runt och ska förlika sig med ny omställningar i synen och känner “Är det så här jag ska se nu? Ska jag leva så här, ska jag vara nöjd så här?” När man varje dag kämpar mot paniken.

Se på SVTplay