Igår samlades de kära arbetskamraterna efter jobbet för high tea, på initiativ av vår holländska gästforskare Marieke. Kul grej! Jag var förstås tvungen att googla det och det är något i stil med afternoontea fast mer regält. Förr i tia i england hade societeten afternoon tea medan arbetarklassen hade sitt high tea. High tea dukades fram på arbetet mot slutet av dagen.

Det var alltså ungefär vad vi gjorde.  Alla hade med sig nåt, allt ifrån ostbågar till hembakat bröd till kakor till Persiskt gryta. Det var så mycket gott.  Vi var 18 pers tror jag. 5 barn. Ottilia var på sitt bästa humör och uppförde sig hela kvällen och hade kul med de andra barnen och ledarhunden Balder.

Vi var hemma hos kollegan Camilla. Hennes sambo martin är riktigt pysslig ochh sysslar med taktil konst. Han gav mig en rundtur i lägenheten och visade mig sina verk. Häftig upplevelse då jag är synskadad och ljuset var dåligt och Martin själv är helt blind. Han hade använd ståltråd tror jag och format olika saker. Skulpturer men även tavlor. Då hade man fäst grejer på kardad ull. Det var läckert eftersom ja såg så dåligt gav det ju verkligen en upplevelse när man fick känna på det. Vid något tillfälle såg jag bara att jag hade något framför mig men inte vad det var, men när jag kände på det och kände att de föreställde ett trääd kunde jag också se att det var ett träd. Helt sjukt coolt!

Han inspirerade mig något så enormt!

Det slutade förstås som vanligt när jag, ottilia och assistenten är ute. Att färdtjänst gör bort sig totalt. Jag behöver nog inte ens berätta längre. Det slutade med att sven hämtade oss. Vi var inte hemma förän halv tio någon gång. Ottilia var stong ändå. Hon blev ledsen över att hon inte fick ta med Balder hem bara. Jag tror hon blev lite kär.