SONA Sonic clitoral massager
En gästrecension av: Isabelle

Jag har inte så stor erfarenhet av sexleksaker och hjälpmedel men när jag blev tillfrågad om att vara gästrecensent såg jag det som en rolig utmaning och tackade naturligtvis ja. Några veckor senare dök paketet upp på posten, innehållande en SONA, Sonic clitoral massager från Lelo, www.lelo.com. Det den här produkten gör är att stimulera klitoris med hjälp av ljudvågor. På hemsidan marknadsförs produkten tydligt till kvinnor.

Syntolkning: SONA, Sonic clitoral massager från Lelo står på högkant och är lite mer än en decimeter lång. Den är lätt böjd och ser ut som ett S. Längst upp ser man ett litet hål. På framsidan ser man konturer av tre knappar som reglerar styrkan och avstängningsknapp i mitten. Färg cerise.

Beskrivning

SONA verkar finnas i olika färger men den som låg i min förpackning var vackert rosa. Den är lite mer än en decimeter lång och formen påminner om en datormus. Den är lätt böjd, som ett S ungefär, och på ovansidan finns ett runt hål med upphöjda kanter. Det är här vibrationerna koncentreras, that’s where the magic happens. På samma sida finns tre små knappar som sitter tätt. Materialet är silikon. Som helhet är produkten lätt rundad och trevlig att ha i handen.

lele-sona
Syntolkning: Lelo Sona står på högkant och är vriden så man ser baksidan. Den ser lite ut som en datormus med en förhöjning längst upp, Framsidan cerise och baksidan vit.

Omdöme

Jag testade produkten ensam. Först laddade jag ner användarmanualen från LELO:s hemsida. Manualen var lätt att förstå, jag hade dock önskat en mer beskrivande text kring hur jag som användare ska hålla sexleksaken för bäst resultat. Det tog en stund att förstå knapparnas olika funktioner. Knapparna är väldigt små och det är svårt att känna vilken som är vilken, produkten kräver en del finmotorik. Det finns åtta olika vibrationsmönster att välja mellan, plus- och minusknapparna reglerar vibrationsstyrkan. För mig som inte har provat sexleksaker i någon större utsträckning tidigare var det här en trevlig, om än lite ovan, upplevelse. Vibrationen är ganska stark så jag fick trixa en stund med både inställningar och positioner innan jag hittade det som kändes bra för mig.

I förpackningen fanns, förutom själva produkten, även en usb-kabel för laddning samt en glansig liten väska att förvara sin SONA i. Det följer också med information om hur du registrerar din produkt på LELO:s hemsida. Den informationen hade jag, på grund av min synnedsättning, dock missat om inte min vän varit med när jag öppnade förpackningen. Genom att registrera din produkt får du tillgång till garanti, ett år har jag för mig men det kan ha varit längre. I användarmanualen står att produkten är vattentät och ett tips är att prova den i badkaret. Jag har emellertid en inbygd skepsis mot att stoppa ner elektroniska saker i vatten så jag har inte provat än, det får bli nästa steg.