Beskrivning:

Detta är en lufttrycksvibrator tillverkad av det svenska företaget Lelo. De blev stora under en tid när de flesta andra sexleksaker och erotiska tillbehör ännu marknadsfördes i mer porriga format. Produkten marknadsförs tydligt till kvinnor, och främst för onani. 

Lelo tillverkar flera olika typer av lufttrycksvibratorer, men Sila Cruise har en produktdesign som skiljer sig från de flesta andras. Den är  rund i sin form, med två platta sidor. Lite som ett stående hjul. Munstycket sticker ut från den runda kanten. Munstycket är även det runt, och tittar man in i det så är det ihåligt. Runt munstycket så är det en kant, som gör att munstycket kan sluta tätt när produkten används. Den bakre väggen inuti munstycket börjar då att röra på sig, och när väggen trycks bakåt och framåt, så bildas ett vakuum som om nån sög tag i ytan. Så den utför en slags avsugning av klitoris, kan man säga.

Produktens yttermaterial är gjort i silikon, och sidorna har guldfärgade plattor med företagsnamnet Lelo ingraverat. Den laddas genom en sladd som går in i en av kanten på produkten. Det har inte magnetladdning, utan du stoppar in en sladd. Trots det är produkten vattentät, och går att använda i badet och duschen. Batteriet räcker i två timmar, sedan tar det även två timmar att ladda produkten. Den är väldigt lätt i vikt. Den styrs via knapparna. 

ST: Produktbild av lufttrycksvibratorn ”Sila Cruise”. Vibratorn liknar en rund, platt snäcka i formen. Materialet är rosa silikon, den platta översidan är dekorerad med ett metallhölje med texten ”LELO” ingraverat. Längs den runda kanten sticker ett runt munstycke ut. Produkten vilar på ett par brunbrända lår, modellens rosa trosor skymtar i bild. En hand med rosa naglar håller i produkten.

 

Omdöme:

Förpackningen är väldigt stilren och smart paketerad i svart kartong. Den känns lyxig och väldesignad, Den är dyr 1899 kr för den lilla lyxkaramellen.

Jag upplever Sila Cruise som mer greppvänlig än liknande produkter med handtag. Greppyta hamnar ovanför “träffytan” (om man ligger ner på rygg), istället för bredvid. På så vis kan handen vila på apparaten, istället för att hållas upp ett handtag i luften.

För att styra den, så finns tre stycken knappar vid munstycket. Jag kan själv inte se symbolerna på knapparna. Det går att identifiera var de sitter, man märker direkt vilken som är plus, minus och programväljaren.

Jämfört med andra lufttrycksvibratorer, så är även munstycket på produkten relativt stort, så den passar framförallt för användare som har en stor klitoris.

ST: Produktbild av lufttrycksvibratorn ”Sila Cruise”. Vibratorn liknar en rund, platt snäcka i formen. Materialet är rosa silikon, den platta översidan är dekorerad med ett metallhölje med texten ”LELO” ingraverat. Längs den runda kanten sticker ett runt munstycke ut. Produkten ligger placerad mellan en rosa fluffig päls, två handskrivna vykort och en rosa mobiltelefon.