Ruby Glow – Dusk
En gästrecension av: Anna

Jag har fått äran att testa Ruby Glow – Dusk från https://www.rocks-off.com/ för Ett Gott Liv och skriva lite om hur jag som äldre person som beskriver mig själv som kvinna och heterosexuell, anser om en sexleksak. Eller som jag brukar i mitt yrke säga, sexhjälpmedel. Denna produkt är tilltänkt till personer med kvinnligt kön, framförallt till personer med kvinnligt kön som önskar använda en produkt medan de sitter ner. Ruby Glow – Dusk beskrivs av tillverkaren och andra försäljningssiter som en mycket njutbar produkt som man kan använda när man bland annat sitter och läser eller jobbar på kontoret.

Beskrivning

Syntolkning: Rocks Off Ruby Glow Handfri Vibrator ligger i en svart elegant förpackning. Produkten syns knappt igenom plasten på bilden. Text längst ned Ruby Glow i vit text på guldfärg.

När man tittar på Ruby Glow – Dusk så ser man med en gång att den är utformad för ett kvinnligt underliv. Produkten är fint förpackad med både pappomslag och plastomslag som gör att man både kan se och känna produkten. När man tar ut produkten kan man känna samma sak som man ser. När man har den i händerna kan man genast förstå vilket håll som är tänkt att vara riktat åt klitoris. Ruby Glow är utformat för att passa in som en formad binda från Libress på sent 80 tal. Den är formgjuten efter ett kvinnligt könsorgan. Rocks Off Ruby Glow – Dusk är tillverkad i medicinskt silikon och har en silkesmjuk överdel. Den är utformad så att man sitter på den vilket gör att man har händerna fria. Materialet känns slät och behagligt när man stryker sin hand över produkten.

Som person med eget rörelsehinder tänker jag genast att detta skulle vara en sexleksak som nog skulle passa mig som handen i handsken på egen hand. Jag skulle kunna placera den på en stol, eller i min rullstol på egenhand och njuta av dess vibrationer utan att någon ens ser vad jag håller på med. Vilket i min ålder kan kännas ganska skönt. Även om det är väldigt öppet och det är okej att använda sexleksaker så är det likväl något som för oss lite uppe i åldrarna är jobbigt att erkänna att man använder.

Test

Syntolkning: Ruby Glow som är lila ligger ned. Den ser lite ut som en hästsadel men där delen åt vänster är räfflad. Text från höger till vänster på engelska: Vaginal/Perineal Mound, Pubic Dip, Clitoral Stimulator, Dual Vibration Control.

Jag har valt att testa produkten på egenhand i min ensamhet. Utan partner, utan assistenter eller någon annan och märker genast att det uppstår ett problem. Ruby Glow on/off knapp och knappen för de olika moden/hastigheterna/styrkan sitter på produktens framsida. Det innebär för mig lite akrobatisk manövrering för att starta när jag sitter på produkten. Jag är stelopererad i min rygg och det innebär att jag endast kan böja min rygg i höftled. Vilket gör det omöjligt för mig att starta Ruby utan hjälp.

Jag testar i stället att starta Ruby Glow innan jag sätter mig på den. Då ”hoppar” den runt lite på min rullstolsdyna och att sätta sig tillrätta blir lite av en jaga-runt lek för att få Ruby att sitta där den skall. Jag börjar om på nytt och testar, känner med händerna huruvida dess vibrationer är i styrka och hastighet.

Ett annat bekymmer med Ruby Glow är att man måste stänga av den på samma sätt som man startar den. Man kan inte programmera den att stänga av sig själv efter en liten stund, eller efter en lång stund om man så önskar. Den kör på för fullt tills man får någon att stänga av den åt sig. Alternativ om man klarar av att vara lite akrobatisk och kan fixa det själv. Man ställa sig upp stänga av den men då måste man ha den förmågan vilket inte alla har. Har man har viss rörelsebegränsning så är mitt starka tips att ta hjälp av någon annan.

Omdöme Ruby Glow

Jag anser Ruby Glow är behaglig och vibrationsstyrkorna är helt lagom för min smak då jag har god och väl känsel i mitt underliv. Fördelen är att man kan använda den med kläder på sig.  Jag skulle föreslå tunna, ex pyjamasbyxor eller trosor. Detta var något jag själv testade efter att leka jaga men var inte min grej… Det var lättare att ”träffa rätt” på egenhand men troligtvis inte det skönaste att ha kläder mellan produkt och sitt underliv. Inget jag varmt rekommenderar men som jag ändå föreslår då det är ett bättre sätt att använda den än att inte använda den alls.

Syntolkning: Rocks Off Ruby Glows står i profil på högkant. Den är lila. Underdelen på produkten är rak och den ser ut lite som en hästsadel men där nedre delen är räfflad.

Jag anser att fördelarna med produkten är att man kan både använda naken och man kläder. Den syns inte när man använder den sittandes ifall man känner att det är lite skamset att använda sexleksaker/hjälpmedel. Jag ser den främst som en produkt för eget bruk istället för ihop med någon, men man kan säkerligen finna den användbar tillsammans med någon annan.

Hade den haft någon form av timer, eller fjärrkontroll så anser jag det hade varit den perfekta produkten för någon med kvinnligt kön och som ofta är sittandes ner pga funktionsnedsättning. Exempelvis jag som är sittandes i rullstol hela dagarna. Har man bättre rörlighet så tror jag denna produkt hade gett glädje och njutning till många. Till och med kanske göra en lång dag på kontoret framför datorn lite roligare och mysigare…

Några synpunkter

Nackdelarna med Ruby Glow är att man behöver vara ganska mobil om man önskar använda den på egenhand och lite flink i fingrarna för att kunna ändra på vibrationshastigheterna/styrkan när man sitter ner. Ruby Glow är dock fint formad utefter att passa de flesta kvinnliga underliv. Den är designad så man får yttre stimulering av hela underlivet när man sitter på den. Det gör att man får en helhetsstimulering av hela underlivet, inte bara klitoris som ibland är fallet med vibratorer.

Det framgår inte om Ruby Glow är vattentät eller ej. När man tittar på asken med batterier hur den är utformad så kan man lätt se hur vatten kan läcka in och skada produkten. Med egna ord, den är inte vattentät. Trots vissa mindre bra saker med Ruby Glow skulle jag ändå varmt rekommendera denna produkt. Den känns behaglig, bekväm och gömmer sig lite lätt om man önskar att vara lite diskret.