Perifit, kegeltränare med sensor

Perifit är ett redskap som används för att träna bäckenbottenmuskulaturen med, även kallad knip-muskeln. Produkten marknadsförs för kvinnor. 

 

Beskrivning

Produktdesignen tycker jag är fräsch, enkel, smidig och okonstig. Den en liten bullig dildo och jag finns i ett rosa eller ljusblått utförande. Det står “grön” på förpackningen, men jag upplever den mer som babyblå. Produkten är gjord i silikon, men har elektronik inuti sig.  Den vibrerar inte, utan känner bara av användarens knipningar. 

Lådan sm produkten var förpackad i var lite svår att få upp. Först var det plast utanpå som var krånglig att få av; jag klarade det inte själv, eftersom jag saknar finmotorik. Sedan var även själva förpackningen lurig att öppna, Förpackningen passar för förvaring av produkten. 

Med produkten följer en användarmanual med väldigt litet typsnitt, men även två stycken QR-koder som man kan scanna med sin mobil eller surfplatta, för att läsa instruktionerna online. Detta är en fördel för mig, eftersom jag då kan zooma in texten på min iPad. Instruktionerna har animerade bilder, och jag tycker att det är positivt att själva bilderna både illustrerar kroppar med ljus och mörk hud.

 

Bilden visar två Perifit bäckenbottentränare mot vit bakgrund; den ena är rosa och den andra är mintgrön. Båda är guldiga mot botten. Till formen ser de ut som kortare dildos med vågig form.

 

Omdöme

Min känsla när jag testade Perifit, var att jag tyckte att den kändes väldigt spännande. Jag såg fram emot att få veta hur stark min bäckenbottens muskulatur är. 

Perifit en ögla som man kan ta runt handleden, vilket jag tycker är smidigt och bra. På undersidan så finns det en taktil symbol för ”Power”, och den trycker man in för att starta produkten. Den är nästan omöjlig att se för mig, men kan kännas med fingrarna, När Perifit är påslagen så börjar en tydligare lampa att blinka. Man kan även se att produkten är påslagen via appen – som man sedan använder när man gör sina övningar.

Jag tyckte att instruktionerna och illustrationerna för att få Perifit på plats var väldigt tydliga, och att det var rätt enkelt att få den i rätt läge. För min egen del så funkade användandet nästan bara bra när jag låg ned.

Appen gick hyfsat lätt att lära sig. Den är inte synanpassad. Jag blev nöjd när jag till slut satte min iPad i ett stativ, så att jag verkligen kunde ha skärmen på ett bra avstånd från mig så att jag såg optimalt och fick spara armarna. Det blir omöjligt att spela de här spelen om man inte kan se skärmen. Styra i spelen gjorde man förstås genom att knipa med knipmuskeln. För att navigera i appen och starta spel krävdes finmotorik så vida man inte har externa hjälpmedel sedan innan.

I appen så finns också en hel del praktisk informationstexter. Det finns ett användarcommunity; där kan man starta trådar, ställa frågor och chatta. Du kan även sätta upp mål för vad du vill uppnå och få råd utifrån det samt aktivera notiser.

Jag började med att testa knipmuskeln. Själva produkten består av två tjockare delar, och den översta delen känner av när man spänner fel muskel; alltså när man spänner magmuskeln. Den nedre, kulformade delen, reagerar när man kniper med bäckenbottenmuskulaturen, vilket alltså är det man ska göra. Denna funktion gör att man tydligt kan se när man trycker med rätt muskel. Det tyckte jag var väldigt bra! Funktionen underlättade mycket för att veta när man knep rätt. 

När man använder produkten så väljer man ett program utifrån sina individuella behov, och det finns flera olika program att välja mellan: t.ex. program för kvinnor som nyligen fött barn, och för kvinnor i klimakteriet, för att motverka inkontinens och framfall. Jag valde ett enkelt vardagsprogram för underhållande av bäckenbottenmuskulaturen. 

Efter varje bana kan man se hur bra man lyckats och hur starkt man hade lyckats klämma åt. Det tog mig bara någon kvart, sedan hade jag stärkt mig muskel så att jag kunde knipa tio gånger så hårt som jag gjorde vid första banan. 

Varje gång man klarat en bana så öppnas möjligheten för nya spel, så det blir en underhållande spelupplevelse. I ett av spelen är det som moln som kommer fram när man spänner knipmuskeln, och när man slappnar av så försvinner de. Genom att kontrollera  molnen så ska man försöka stoppa stenar att komma närmre, men släppa fram diamanter. I några av spelen är man en fågel som flyger framåt, och genom att klämma med muskeln så väljer man hur högt fågeln ska flyga, man måste då justera höjden för att akta sig för olika hinder som dyker upp på i vägen. I ett tredje spel ska man träffa toner, och i ett fjärde spel är man en delfin som ska fånga fiskar genom att gapa med munnen, men stänga för bomber.. Spelen är utvecklade för att hjälpa en att  träna upp en utmärkt “Pelvic fitness”. Eller Fitt-ness… 

 

En hand håller i en smarttelefon. På telefonens skärm visas användarstatistik över hur stark ens bäckenbottenmuskulatur är.

 

Som utlåtande så vill jag säga att jag tyckte det var en bra produkt. Jag önskade att jag hade haft den här efter att jag själv fött barn för 14 år sen. Jag grät många gånger för att jag trott att jag gjort fel! Det här är en grej som är svårt för många att hantera och att prata om.

Jag tyckte väldigt mycket om användarmanualen med dess animerade bilder och okomplicerat språk. Jag uppskattar att informationen finns att tillgå digitalt, så att jag har möjlighet att zooma in texten på skärmen. 

Jag tyckte det kändes bra att jag kunde göra det här i ensamhet utan någon assistans – även om det var besvärligt emellanåt att behöva trycka på skärmen för att kunna komma vidare till nästa bana. Det mesta sköttes av fitty, ändå. (Tänk om man fick säga DEN meningen oftare!!)

 

Du hittar Perifit här hos Perifit.se (produktlänk)

Produkten till den här recensionen har tillhandahållits som recensionsexemplar. Varken recensenten eller Ettgottliv.com har tagit emot produkter eller pengar för att skriva positivt om tillverkaren eller återförsäljaren. På så sätt vet du att beskrivningen av produkten inte är förskönad. Däremot undviker jag att ta emot produkter som jag inte tror är användbara eller otillgängliga.

 

Vilden visar en smarttelefon bredvid en Perifit bäckenbottentränare mot vit bakgrund. Telefonskärmen visar ett spel med en fågel som flyger över berg och träd. Perifit:en är rosa med guldig botten, och ser ut som en kortare dolda med vågig form.