Gästrecensenter av sexleksaker har varit ett nytt tillskott på webbsidan de senaste månaderna. Nu tänker jag beskriva hur det hela går till. Fyra recensenter har redan testat varsin produkt. Först var det Natalie som provade en positionskudde med handtag, sedan Tobbe som provade en prostatavibrator med fjärrkontroll, Eric som testade att en peniskramande vibrator och till slut Isabell som testade en klitorismassage.

Jag har recenserat njutningsprodukter i flera år

lele-sona
Syntolkning: Lelo Sona står på högkant och är vriden så man ser baksidan. Den ser lite ut som en datormus med en förhöjning längst upp, Framsidan cerise och baksidan vit.

Själv har jag ju recenserat njutningsprodukter i drygt tre år nu. I bland köper jag in produkter som jag vill testa, men oftast får jag dem som recensionsexemplar. När det kommer till gästrecensenterna så beslutade jag redan i förväg att jag själv skulle bekosta gästrecensenternas exemplar. Det tog inte lång tid innan jag kände att det var ett smart beslut för den allra första recensenten som tackade på förfrågan att skriva en gästrecension ångrade sig nämligen och drog sig ur.

Produkten hon fick testa var enormt uppskattad, för att inte tala om multipelt uppskattad. Nu kändes det ändå inte bra att skriva recensionen längre. Hon bad om att få köpa loss produkten, utan att synas i bloggen. No hard feelings, ett samtycke måste förstås alltid kunna upphävas oavsett om det gäller sex eller om det gäller intima recensioner. Bättre lycka har jag haft med resterande skribenter.

Hur har jag valt produkterna till gästrecensenter av sexleksaker?

Hur jag valt ut produkterna åt de olika gästrecensenter av sexleksaker har varierat från person till person. Delvis har jag tittat på vad jag tycker saknats i mitt utbud av recensioner. Framförallt när det gällt de två recensent som identifierar sig som (cis) män. Jag som cis-kvinna kan inte testa och bedöma produkter utifrån kroppsdelar som jag inte har. Men främst har jag valt produkt utifrån vad jag som läsare skulle vilja se dem testa utifrån deras förutsättningar och utifrån vad jag som redaktör tror att de kan skriva en intressant och spännande text om. Hur delaktiga gästrecensenterna av sexleksaker varit i den processen har också varierat.

Sexleksaker på vift

Syntolkning: Satisfyer Men Vibration framifrån. Den ser ut lite som en mus till en dator med kontrollpanel längst ner. Färg svart.

Mer än en gång har paket med recensionsexemplar till gästrecensenter av sexleksaker där paketet kommit på avvägar. Som när jag hade köpt in penisvibratorn “satifyer for men” och skickade den till Eric med Postnord. Nån vecka senare kommer ett meddelande på Messenger. “Vad är det här? Hur ska jag recensera den?” I paketet han tagit emot låg enbart ett halsband med ett hänge i form av en nyckel. Snacka om förbryllad recensent. Det visade sig sitta två etiketter på samma paket. Någonstans längst vägen hade etiketten lossnat från vårt paket och någon hade satt tillbaka den på fel paket.

Vi spekulerade vilt om hur det kunnat gå till och om det gjorts med flit. Nu kanske penisvibratorn tjänade som högsta vinst i lotteriet på Postnords sommarfest! Eller så kanske personen som egentligen beställt smycket tagit emot vårt paket, satte ett presentband på det i hast och gav bort det i present. Oavsett så kom det till slut till rätta då Postnord hittade paketet. Det var lätt att identifiera eftersom jag dekorerat det med rosa leopard-tejp. Jag tycker det känns rätt lyxigt att skicka paket och gillar att piffa till dem.