Här är en annorlunda typ av massagestav som varken vibrerar eller är täckt av plast. Det är en stav gjord av glas. Efter att lärt känna en ny lekkamrat som älskar dessa, samlar på dem och en riktig mästare på att användas dem på andra var det ett måste att se till att jag fick tag på en egen att prova på och skriva om.  Sitter skickligheten i handen som styr eller redskapet?

Glas känns ju vid första tanken som galenskap att leka med i kroppen. Glas förknippar man med något skört som blir vasst och farligt om det får sönder eller ens får en spricka i sig. Aj, som *beeeeep!*
Men grejen är den att glasstavarna gjorda till detta är välgjorda och extremt hållbara. Du måste typ kasta den hårt mot stengolv för att skada den. Stavarna är säkra att använda. Men du vet, jag skulle ändå inte utmana ödet att använda en efter att jag tappat den i golvet. Nej.

Bildtolkning: Bild på förpackningen ICICLES-stav. På förpackningen finns en bild på glasstaven som ser ut som en kuk med ringlande mönster i glas.

Det som är roligt med dem är att de är handblåsta och designade som små konstverk i varierade former. Somliga ser ut som en snopp av glas, men de flesta har med abstrakta former. Det sistnämnda tilltalar mig mer personligen. (No, offence!) Vissa har färgat mönster inuti sig, vissa är formade som blommor, vissa på snirkliga former åt olika håll, andra är böjda väldigt vackert. En liknar en draksvans eller bläckfiskarm, jag kan inte riktigt avgöra vilket. Den är i alla fall vacker.

Staven som jag testar är rak och slät med en smal glasspiral runt sig hela vägen. I ena änden har den en lite större glaskula.  Jag väljer den för jag tänker att man ska inte krångla till det för mycket för sig och för att jag har den sannolika turen att ha en vän som känner till både min insida och glasstavar så pass väl att jag kan få veta att den formen borde passa just mig. Den är paketerat snyggt. Lite överdrivet snyggt. En pappers låda med lock som hålls igen med magnet. När man lyfter på locket kan man se staven inbäddad i mjukt material bakom plastfönster. (Där rök det ekologiska perspektivet med att välja naturmaterial.) Men visst är det snyggt och ger en lyxig känsla.

Grejen med stavar i mjukare material är att de passar bra för friktion. Alltså att föra dem fram och tillbaka och på så sätt stimulera områden. Med hårda stavar kan man hitta punkterna man verkligen vill trycka på. Både och är helt underbart. Jag tänker inte säga att det ena är bättre än det andra, men jag kan säga att jag innan glasstavarna inte hade en aning om att jag hade 1/3-del av mina punkter. En bra hård stav (oavsett om den är gjort av glas eller annat material) är en förlängning av din hand – fina fingrar. Oavsett vilken kroppsöppning du använder den i eller vilken könsidentitet du har.
För mig funkade den här staven bra, men visst krävs den en del träning för att den ska arbeta åt dig och hitta punkterna dit du vill. Jag vet att jag kommer vilja komplettera den här skönheten med en böjd glasstav och så kommer det också få bli en som är smal och abstrakt i sitt uttryck.Vi får se vad jag tycker om den. Det kommer kanske sluta med att jag har en hel samling som min vän.

Passar inte den: som behöver ett tydligt grepp, som vill komma åt njutning utan ansträngning.