Jag har tidigare recenserat Doxy magic wand som är en stor magic wand i plast. Det här är tredje upplagan av samma produkt. Den har fortfarande samma form och tre meter lång sladd, men mer kompakt design.

Den utlovar fortfarande samma styrka. Håller den vad den lovar?

När jag öppnar förpackningen, som by the way är snygg men pillig att få upp, blir jag positivt överraskad. Det känns jäkligt hett med borstat aluminium. Jag vet inte vad jag förväntade mig. En läskburk med silikonhuvud?  Metallen känns lite kall när jag håller i den. Doxy original känns mer som en leksak, nummer tre känns mer som ett verktyg trots att den är mindre. Loggan är taktil, sånt tycker jag om. Den är 28 cm lång och alltså egentligen bara 6,5 cm kortade än originalet men det känns som en väldigt stor skillnad. Huvudet känns väldigt petit i jämförelse. Huvudet har en metallbotten och en silikonknopp som kan skruvas loss. Den är hårdare än originalets huvud. Knappsatsen ser likadan ut bortsett från att de är genomskinliga och lyser när wanden slagits på.

Bildtolkning: Doxy number 3 står på högkant. Den ser ut som en mikrofon med svart topp och silverfärgad kropp. Den har tre knappar. En av/på knapp och de andra två för att reglera hastigheten.

Vilken vibrerar starkast?
Ja, jag ska inte hålla er på sträckbänken. De vibrerar faktiskt lika starkt.

Vilken är bäst?
Jag har inget rätt svar på det för det beror mer på vad en är ute efter i en wand. Ettan har ett mjukare huvud vilket kan vara fördel för t.ex. en känslig klitoris, men det gör å andra sidan att den kräver ett tryck av handen som håller wanden medan trean enbart kräver lätt beröring.

Att trean är mindre kan vara till stor fördel när den ska få plats mellan två kroppar, i en byrålåda eller en väska. Att ettan är större är däremot till fördel om den ska vibrerar mot två kroppar eller tryckas mot en kropp ovanpå en madrass.

Trean startar på en lägre och snällare vibrationsnivå. Ettans har färre, men tydligare steg mellan sina nivåer. Smaksak.

Båda är högljudda, men ettan är värst.

 

 

Trean har bara en riktigt stor nackdel mot ettan och det är att den blir varm betydligt fortare.
Den har också en riktigt stor fördel mot ettan och det är just det där att huvudet kan skruvas loss. Hela apparaten behöver inte släpas med till vattenkranen för rengöring. Det är väldigt, väldigt, väldigt skönt att slippa. Doxy har tillsammans med märket Nexus också låtit tillverka ett flertal tillbehör som kan skruvas fast på samma plats som den löstagbara knoppen:  rabbit, klitorisvinge, sleeve och en plugg. Det ökar möjligheter att matcha fler sorters kön och kroppar, men de är inte billiga.

Bildtolkning: Doxy number 3 ligger med den runda svarta toppen mot bilden. Man ser den från ovan och den är silverfärgad. Det finns tre knappar på den som reglerar hastighet och av/på.

Doxy number 3 är precis som tidigare en tacksam produkt för den som vill ha en pålitlig produkt som är lätt att förstå sig på och hantera. Knapparna är tydliga och inte komplicerade. Översta knappen för på och av. Håll den inne för att komma till olika program. Två knappar för att öka eller minska styrkan. För att avlägsna knoppen krävs inte finmotorik. Om den täckts med glidmedel kräver den dock en rejält grepp och viss handstyrka. Den behöver dock inte skruvas åt hårt för att sitta kvar.

Du hittar Doxy number 3 hos Joyland via https://www.joyland.se/produkt/Doxy-Doxy-Number-3