Vad är Ben Wa kulor för något?

Ben Wa balls har på flera håll beskrivits som historiens äldsta sexleksak/intimredskap. Det kan kanske stämma om man enbart talar om mänskligt tillverkade tillhyggen och på så vis kan utesluta handen eller sådant material som människan hade tillgång till i naturen långt innan hen började gjuta kulor. Det tycks mig rätt otroligt om människan inte tänkt på att tälja en trevlig liten stav av en träpinne innan hen kom på att tillverka kulor och stoppa in i kroppen. Hur som helst, det är en produkt med väldigt gamla och intressanta anor i länder som Japan och Indien. De har både ut vecklats en hel del och behållit sin ursprungliga form. Från början tillverkades de av kvicksilver och det gör de inte längre, men det är fortfarande vanligt att hitta dem i form av solida metallkulor. Du hittar dem också av glas och sten eller nyare material som silikon och plast. Vissa av dem är ihåliga med en mindre kula inuti som rör sig. Många nya kulor har också en svans eller snöre så det lättare kan tas ut. De kommer  förstås också i olika storlekar och viktklasser.

Vad är syftet då?

Kärt barn har många namn och i det här fallet speglar de också det kära barnets användningsområden: knipkulor, sexkulor, kegel balls, benoit balls, kärlekskulor, pleasure balls, dutone och många andra. Vad kulorna är mest kända för är dess egenskap att framkalla omedvetna sammandragningar i bäckenbottenmuskulaturen. Muskulaturen kan delvis eller helt och hållet vara svår eller omöjlig för individen att styra och därför finns det en skam och tystnadskultur kring området. Orsaker till lägre styrka i bäckenbotten kan  vara  nedsatt muskelstyrka i kroppen överlag. Det kan också bero på orsaker som ålder, barnafödande, våld, eller neurologisk skada. Symptom på det kan motverkas genom träning och att muskulaturen arbetar självständigt likt en reflex är därför positivt för många. De lätta sammandragningarna kan också upplevas som lustfyllt och ett härligt sätt att känna samarbete med sin kropp när andra delar av den inte gör det. Ben wa kulor används även för stimulans vid sex. De kan utgöra en förlängning av handen när fingrarna inte riktigt når önskad punkt på insidan. Om de förs in innan omslutande sex kan mindre kulor stimulera både den som omsluter och den som omsluts.

Används de bara i fitty?

Ben Wa kulor kan även användas analt, men då är det viktigt att tänka på tre små enkla regler.  
1. Hygien. Det måste vara en produkt som kan rengöras ordentligt så det inte samlas bakterier som sprider infektion eller smitta efteråt.
2. Kulorna måste ha en “svans” eller “ankare” som  hindrar produkten från att försvinna in i tarmen. I värsta fall kan det krävas en operation att åtgärda ett sådant litet misstag.
3. Glidmedel! Jag säger inte så mycket mer än så än att strunta i det rådet kan göra ont.

Dessa tre skydds-regler gäller egentligen för fitty också. Det är långt ifrån alla fittor som fixar sitt eget glidmedel eller kan krysta ut små kulor vid behov. Skyddsreglerna är uttänkta att med olika formuleringar gälla att tänka dig för in ett, för din kropp okänt föremål i en kroppsöppning. Det finns Ben Wa-kulor framtagna för anal njutning. De är ofta formade så att de är enklare att föra in och har ankare. De består av fler kulor som är placerade på rad. De kan förstås användas vaginalt om utförandet känns mer passande än de traditionella kulorna. Att förvara Ben Wa kulorna i fitty vid anal penetration eller tvärtom har också beskrivits som lustfyllt. 

Jag kommer reecensera flera olika varianter av Ben Wa-kulor i SexSomFunkar. Först ut blir Ben Wa Balls set från Passion of Sweden så håll utkik! https://www.passionofsweden.se/knipkulor/ben-wa-balls-set-silver.