Bildbeskrivning:Syntolkning: Eric sitter i sin rullstol och har en röd mössa på sig. Bakgrund är parkliknande miljö och man ser byggnader på avstånd. Bakgrunden är suddig.

Gästrecensent Eric

Presentation Namn: Eric Ålder: 33 år Vad är sexualitet för dig? För tabu. Vilka funktionsnormer upplever du att du bryter emot? Normer kring hur en kropp ska se ut och hur den den ska röra sig. Har du en favoritleksak, attiralj eller redskap? Mitt kön ser jag som det bästa leksaken, eventuellt hjälpmedel är bara […]

Läs mer

Bildbeskrivning:Bildtolkning: Tobias sitter i rullstol. Han har rosa tröja. Det är stadsmiljö där man ser en gul kyrkliknande byggnad i bakgrunden och ett torg.

Gästrecensent Tobias

Presentation Namn: Tobias Ålder: 27 år Vad är sexualitet för dig? Sexualitet för mig är är lust och njutning med eller utan andra personer . Vilka funktionsnormer upplever du att du bryter emot? Jag bryter mot de fysiska funktionsnormerna i form av styrka och rörlighet. Har du en favoritleksak, attiralj eller redskap? Min absoluta favorit […]

Läs mer

Bildbeskrivning:På bilden: Natalie Fotograf: Mattias Åström

Gästrecensent Natalie

 Presentation Namn: Natalie Ålder: 31 år Vad är sexualitet för dig? För mig är det en åtrå, en lust och en längtan oberoende av kön eller ens beröring av könet. Vilka funktionsnormer upplever du att du bryter emot? Jag är rullstolsburen med nedsatt balans och motorik i benen. Men det jag inte kan själv ber […]

Läs mer

Bildbeskrivning:Bildtolkning: Närbild på ett shibarifäste där mörka rep knyts ihop.

Levande konstverk med praktiska fästpunkter

Spana in mitt senaste konstverk! Vad ni ser framför er är åtta stycken surrfästen  köpta i bygghandelns avdelning för båtar. Jag satte upp ett par av dem med syftet att… ja, låt oss säga som så att jag klurat länge på en konstruktion som underlättarför en att hålla benen i önskade positioner trots nedsatt stryka. […]

Läs mer

Pridestädernas kontraster

Tidiga mornar på hotell. De är så fina. Frukostrestaurangen som om ett par timmar kommer vara proppat av folk är nu tom och lugn. Jag sitter och myser med kaffekoppen. Assistenten syntolka avenyn utanför och kontrasterna från när vi kom tillbaka från trevligheter inatt. Så var Avenyn tjockt packat av folk och fest. Någon hade […]

Läs mer

Bildbeskrivning:Bildtolkning: Halvkroppsbild på Frida. Hon sitter och håller en grå hatt snett över huvudet. Hon tittar kaxigt in i kameran utan att le. Hon har glasögon på sig och ett blommigt linne.

Ni hittar mig på Stockholm Pride!

NU börjar Pridemånaden för mig. Först är det Stockholm EuroPride, sen West EroPride i Göteborg och till slut Örebro Pride. Allt under en månad.  Det kommer bli galet kul och intensivt. Jag kommer klara det med hjälp av noggrann planering och schemaläggning.                           […]

Läs mer

Tystnadskulturen kring sex är fienden ibland oss

Människors uppfattning av funktionshindrades sexualitet och vad sexuell assistans innebär är verkligen hemsk. Som assistansanvändare blir jag fullständigt äcklad av hur människor som inte lyft ett finger för att förstå problematiken öser ur sig skit på nätet. Behöver vi ett annat ord för begreppet personlig assistans I samband med sexualitet? Skulle det alls göra någon […]

Läs mer

Bildbeskrivning:Bildtolkning: Frida sitter vid ett skrivbord och tittar ut över en lokal. Hon har en tolk vid sin. På skärmen ser man suddigt en bild på Frida och en oläslig text. Bredvid skärmen står det en kvinna med mikrofon. Föreläsningsmiljö.

Nu ska jag bara lansera den här härliga skiten!

Häromveckan höll jag föreläsningen ”SexSomFunkar” för första gången. Jag har fortfarande inte riktigt landat efter känslan det gav att stå och prata om de här sakerna inför en föreläsningssal. Målet var att våga var personlig och informativ utan att bli för privat. Det är en rätt stor utmaning att prata om privata grejer utan att […]

Läs mer

Bildbeskrivning:Bildtolkning: Halvkroppsbild på Frida. Hon är omsvept i svart genomskinligt tyg. Ser allvarlig och samtidigt lite busig ut. Lutar kroppen och huvudet bakåt. Bakgrund vit. Foto: Per Angelsten

Den ofrånkomlige frågestunden.

Det senaste året har jag sammanlagt haft tre längre sexuella relationer. Nej, inte alla samtidigt, men lite omlott så där. Under den tiden de varat har det funkat himla bra och med just dessa individer har jag inte upplevt mitt behov av personlig assistans en enda gång, Det har varit helt fantastiskt underbart. Jag slår […]

Läs mer

Tyr mig med andra sinnen.

I min sorg att förlora syn tyr jag mig till det som tilltalar andra sinnen. Jag lyssnar på musik och lägger extra energi på god mat. Testar nytt. Ikväll fräste jag röd lök, färsk sparris och hyvlad morot i smör, soya, peppar, chili och en skvätt sirap. Mmmm, vad gott det blev. Jag önskar att […]

Läs mer