Förra veckan opererades jag. Jag fick hud mellan ögonlocket och ögonbrynet avlägsnad. Hud som jag inte behöver, men som fick ögonlocket att täcka en stor  del av det synfält jag har kvar. Ett friskt  öga  har ca 180 graders synfält. Ögat jag fortfarande ser med har ca 5-10  graders synfält kvar. 

Närbild på Fridas ansikte då hon genomgår en operation av ögonlocken. Frida ligger på en brits med turkost överdrag, och bär ett turkost hårfärg. Ögonen är helt svarta på grund av stora svarta linser som man bär för att skydda ögonen mot laser under operationen. En läkares händer syns bredvid Fridas ena öga, där de håller i en liten sax som klipper av tråden till stygnen vid Fridas ögonlock.

Som en extrados otur i den befintliga oturen av att har en progressiv ögonsjukdom har mitt kvarvarande syn även varit högt placerat och därför delvis täck av ögonlocket och till råga på det även en flimrande, ljus yta på vänster sida. 

Jag har haft det riktigt jobbigt med synen det senaste året, speciellt sen i höstas. När jag hörde om en privat klinik som specialiserade på den typen av problem och operationer, då bokade jag tid för konsultation. Det blev en operation. Kirurgen skar med laser istället för kniv och sydde ihop huden som fanns kvar. Redan när jag satte mig upp efter alltihop kunde jag direkt se att jag såg mer i överkanten som vi hoppats. Sen svullnade förstås det opererade området upp, men jag tar mig igenom läkningen med vetskapen att operationen lyckats.

Närbild på Fridas ansikte då hon genomgår en operation av ögonlocken. Frida ligger på en brits med turkost överdrag, och bär ett turkost hårfärg. Ögonen är helt svarta på grund av stora svarta linser som man bär för att skydda ögonen mot laser under operationen.