Ikväll var jag på julbord med jobbet. Det var himla trevligt. Vi var på ett väldigt fancy ställe som heter Katrinelund. Man vet att ett ställe är tjusigt när den mesta maten serveras i form  av små, små kuber eller kulor. Bara den saken att man innanför dörren bjöds på en chokladpralin smaksatt av anklever och fikon, det är asfancy. Det var en mysigt lantställe med brasor och snygg inredning. Bra tillgänglighet. Mysbelysning hade de, så jag såg inte så mycket men det var jag beredd på. Jag hade min mest vana assistent med. Queenbee is back!

Ja, nu är det ju så att jag hatar julmat. Jag gillar ändå det där sociala med att gå på julbord i grupp och jag gillar köttbullar så det där med maten brukar lösa sig. (Men varför har man aldrig nån sås på julbordet?) Köttbullarna var väldigt goda och jag hittade lite annat att smaka också. När jag väl satt med tallriken framför mig i mörkret insåg jag att detta är rysk roulette. Jag har inte koll på vart nånting ligger trots att Elin precis pekat ut det för mig med min egen hand. Det blev till att sätta ner gaffeln lite på måfå och antingen provsmaka eller fråga. Samma sak hände sen vid efterrättsbuffén. Även då satt jag med en tallrik fylld av minimala kubformade smakbitar. Då råkade jag få på chokladmousse och  brieost på samma gaffel. Det smakade inte så bra ihop.

Nä, det där med att hålla reda på vart jag har saker på tallriken utan att se är jag inte duktig på. Jag behöver inte praktisera tekniken så ofta.