Häromdagen hittade jag en gammal Aladdinask som stått öppen i ett par månader. Kvar fanns bara de tråkiga bitarna som ingen (utom konstigt folk) vill ha. Jag fick en snilleblixt och rusade (okej, rullade fort) till Ottilias rum.
”Vi kör rysk roulett -choklad edition!”
Min dotter tittade tveksamt på mig tills hon fick höra vad det skulle kunna vara. Då blev hon lika eld och lågor som jag.
”Jaaaa!”

Ottilia tvångsmatar Frida som grimaserar med choklad.
Bildtolkning: Runt ett vitt matbord sitter Frida och mitt emot sitter Ottilia. På högkanten sitter en tjej och kryssar i bilder på chokladpraliner. Frida ler och vilar pannan i handen.

Så här får ni ta del av spelreglerna.  Rysk roulett är en sorts sjuk maffialek där en samling idioter sitter i ring och med en revolver vars magasin är laddat med endast ett skott. Varje person snurrar magasinet, håller pipan mot tinningen och trycker av ett skott. Har man tur så får man inte en kula ut huvudet och kan skicka vidare revolvern till nästa person. Har man otur så är man död. Förr eller senare kommer nån att dö. Galenskap!
Det finns ännu värre öden i livet: romrussin. Vem envisas med att stoppa såna fanskapet i chokladaskar? I don´t know!

I Rysk roulett -choklad edition tar vi alltså de pralinerna som ligger kvar i asken och lägger dem upp och ner på ett fat så det inte går att se vilken som är vilken. Det behövs en domare. Den saker fixas lätt om en har en personlig assistent till hands, eller en sadistisk vän som gärna ser andra plågas.
Förste spelaren plockar upp en pralin utan att titta och håller upp den så domaren kan registrera vilken sort det är. Sen stoppar förste spelaren pralinen i munnen.
Om hen biter i pralinen från hon 1 poäng
Om hen kan gissa vad det är för smak så får hen 1 till poäng.
Om  hen klarar av att äta upp pralinen utan att spotta ut skiten får hen också en poäng.

Bildtolkning: Ottilia dricker ett glas vatten med rynkad näsa och stängda ögon. Hon håller delar av en chokladpralin med fingrarna.

När vi avslutade leken hade Ottilia 14 poäng och jag bara 11 poäng så hon vann. Hon är tuffare och bättre än jag. Vinsten är att förloraren får baka en kladdkaka till vinnaren. Det vore liite roligt att smaksätta den med romrussin (Moahaha!), men jag är emot medvetet matsvinn.

För att se bilderna nedan i större format:klicka påp dem. Fler bilder finns också på instagram: Frida.ingha