Jag  vaknade vid 04 imorse och kunde bara inte somna om. Jag satte på TVn och hittade den nya Batwoman-serien på HBO. Jävla skit! Jag hade ju tänkt avbryta mitt medlemskap, men det kommer bli riktigt svår om Ruby Rose *flämt* spelar huvudrollen. Kan det vara Barbara Gordon-varianten av Batfemmen? (Det finns ju flera batsgirls och batwomen.) Rdhåriga Barbara är batgirl som blir skjuten av Jokern och får ryggmärgsskadad så hon som rullstolsanvändare utvecklar sig till superhjälten och datasnille Oracle?
Nej, så var det inte. Den här Batwoman heter Kate och är Bruce Waynes kusin. Hon är stridstränad, tuff och lesbisk! Exakt så vi vill se Ruby Rose. Vänta, om namnet inte säger dig ett skit så kan jag nämna att hon spelade en karaktär i ”Orange Is The New Black”. Där fick hon alla inkl huvudkaraktären Piper att bli kär i henne för att sedan stjäla alla hennes pengar innan hon försvann ur serien. Jag kunde i inte fortsätta titta efter det.  Hjärtekrossare! Nu kommer hon som superhjälte och ordningen i världen är återställd.

Vi fick inte se Batwoman som rödhårig i första avsnittet. Hur ska de få det att funka? Går inte alls ihop med vad vi fått se av den coola, lite androgyna karaktären. Vissa saker förändras aldrig. Som att offret som måste räddas är en vacker kvinna som the hero är ohjälpligt kär i.  I skådespelarlistan står ett manligt namn först trots att huvudpersonen spelas av en kvinna. Kom igen, HBO, skärp er för fan! Help Batwoman! Save us from this never ending partiarchy!

Bildtolkning: Skärmdump på skådespelarlista. Bland annat Ruby Rose är mer.

Det har alltså funnits flertal batwfemmes genom historien. Hur många de är beror helt på hur man räknar. Ingen av dem heter Kate eller stämmer in på den här ny karaktären. Första Batwoman hette Kathy och hade en kärlekshistoria med Batman.   Jag välkomnar Ruby Rose i svart latex. Serien försöker definitivt samla PK-poäng. Det är alltid intressant.  När en tredje asiatisk karaktär dyker upp utan att ha koppling till de första två och hjärnan per automatik reagerar för man är så van vid att etniskt normbrytande karaktärer förekommer just med rollen att fylla en kvot eller en stereotyp. Vi får se hur det fortsätter på den fronten.

Jag har fortfarande svårt att tro att Ruby Rose i rött hårsvall kommer funka, men snälla HBO, prove me wrong!