img_0655Sedan ett par veckor tillbaka bor vi inte tillsammans  längre, jag och Sven. Vi har delat upp tiden med Ottilia i huset så att jag har hand om henne i veckorna och Sven om helgerna. Då kan jag lägga all fokus på henne i veckorna med skola, aktiviteter, mat, läxor och annat, medan Sven får utrymme att fokusera på sin behandling. Om helgen får Sven och Ottilia  kvalitetstid och jag lite vila. Det är en ganska trixig och tillfällig lösning, men väldigt bra för Ottilia. Både mamma och pappa kan ge 100% under den tid hon spenderar med oss vardera. Vardagen har blivit betydligt lugnare.

Så, för tillfället kuskar jag runt och kvartar hemma hos släkt och vänner om helgerna. Det blir lite alla möjliga lösningar, men assistenterna har utan att klaga erbjudit sig att anpassa sig och jag gör detsamma. Förra helgen spenderade jag hos min pappa.
Den här helgen har ett oväntat och väldigt lägligt erbjudande dykt upp. Någon har erbjudit mig att låna hennes konstateljé i Norrköping. Det verkar vara en kreativ och spännande plats. Det är beläget i en gammal  yllefabrik. Jag förväntar mig nästan att öppna ett skåp och hitta Narnia. Att något jag aldrig mött helt ur det blå erbjuder mig det här är ju bara helgalet. Precis när jag som mest behöver det. Jag bara måste nappa! Ungefär som när man ser en stor sten och hör sig själv tänka att den när skulle jag klättrat upp på om jag inte va så väldigt rörelsehindrad. Nästa sekund måste man liksom kasta sig över stenen och skrika på att assistenten att knuffa på nerifrån. Om man kommer upp eller inte är egentligen mindre viktigt. Sover gör jag i några vänners hus i närheten, med två assistenter i släptåg.
Japp, jag ska åka dit. Jag ska sitta i den lilla ateljén och skriva lite. Exakt vad som kommer ut är mindre viktigt. Ingen press. Men långt från assistansproblem, skilsmässa och otillräcklighet ska jag befinna mig. Käka lunch med någon, som verkar vara en minst sagt intressant människa ska jag också.

Det är bara början på den här månaden. Nästa vecka skickar Projekt Kännbart mig till Stockholm och veckan där på ska jag föreläsa på Västanvik Folkhögskola i Dalarna. Snacka om kul!