Jag är… förvånad? Rent av lite chockad. Jag kommer faktiskt iväg. Imorgon bitti tar jag bilen till Stockholm. Det var nog ett par år sen sist. Tidigare brukade jag vara där på jobb nån gång i månaden. Min egentliga orsak för att åka dit nu är styrelsehelg för NKJT (Nationell kvinnojour  och stöd på teckenspråk) som börjat på fredag. Jag åker upp (fastän Stockholm egentligen inte alls ligger högre upp än Örebro.) två dagar tidigare för mitt egna nöjes skull. Jag har inte riktigt vågat planera något. Jag tar det då. Jag ska få låna en väns lägenhet på Aspudden.Bara det känns udda efter det här vansinniga året som varit. Som om nån bara luras.

För sakens skull kommer jag nog hänga mig ut genom bilfönstret och vråla “ím the king of the wöööörld!!” 

Just nu är jag dock mitt uppe i en orgie av ordning och reda. Det finns nog inget som ger mig så stark kontrollkänsla som att packa. Jag älskart! Idag blev det väldigt underligt. Jag visste inte vad jag skulle packa i. Emellanåt så händer det att jag upptäcker att det är något jag inte vet som jag borde veta. En biverkning på hjärnan efter mina epilepsianfall i somras. Det är allt från att jag plötsligt inte minns hur mitt namn stavas när nån frågar och jag står generad och villrådig eller att jag upptäcker minnesluckor.

Idag när jag skulle packa visste jag inte vad jag brukar packa i. Mina väskor var ju så små. Lakan, handdukar och kläder för 5 dar går knappast ner i en axelremsväska eller ryggsäck. Vad brukar man ha? Det känns som något jag borde veta. Jag bestämde mig för att plocka fram allt för att se det skulle ta stor plats. Hmmm… Jag tog till slut fram en regnbågsfärgad Ikea-kasse. Funkade bra, även om den inte går att stänga. Packa kompakt och tetris-style får allt att verka sig varaa i sin ordning. I AM the king of the world.


En stund senare gick jag in i den större garderoben i mitt rum. Därifrån hör assistenten mig ropa pipigt “Resväskor… med hjul!” Det är det man använder. 

Jag klagar inte. Imorgon får jag packa om i väska 2.0. Hell yeah!!

OBS: syntolkning kommer!

Missa inte att stötta mig som kulturarbetare och skapare vid Patreon!