Här sitter jag och läser om avloppsrening. Då menar jag på microbioäcklig nivå. Inte ett-rör-som-försvinner-in-i-väggen. Näää,  jag läser om microreningsverk och markbäddar. Hur det verkligen går till för att skydda naturen och oss själva från vårt bajs. Vilket man än väljer så måste man förr eller senare tömma en hink, rengöra en tank eller gräva upp en grushög full av blä. Efter att ha läst om det här någon timme nu har jag en helt ny syn på avföring och vad dess bakterier är besvärliga att bli av med. Det ska jag tänka på när jag spolar ikväll.

Så, varför, undrar du. Varför läser man frivilligt om avloppsrening en torsdagskvällen? Det är ganska viktigt att göra sånt (även om jag spanar till vänster och ser att min partner slappar framför TVn med en öl denna torsdagskväll.) Det är viktigt att förstå processerna och kostnaderna om man ska bygga hus på landet dit kommunen inte  har dragit avlopp.

Vi har efter något års letande hittat en fin plats vi vill bo på med trevliga grannar och skog omkring. Det låter inte så rart när jag precis skrivit om bajs, men det är rart. Vi kommer bo skitfint (ursäkta ordvalet).  Det är härligt att efter ett års letande veta vart man vill bo och att säljarna vill sälja till oss. Om någon vecka ska vi skriva på köpekontraktet för tomten. Då äger vi en bit land där vi kan ha picknick på till vi fått bygglov. En sak kan jag säga. Om någon blir nödig på vår picknick och ställer sig i en buske och pinkar då piskar jag dem ända till örebro kommuns reningsverk! Våga bara!