Det här är en slags sele som marknadsförs både som bondageredskap och bekväm sele för hjälp att hålla kroppen samt dess delar i svåra positioner. Selen har ett rejält, vadderat nackstöd som blir som en kudde mot bakhuvudet. Från nackstödet finns remmar till vadderade fotbojor som kan fästas runt fotleden eller foten. Bojan är hyfsat enkel att öppna och stängas med ett kardborre Längden på remmen går att justera med ett klassiskt reglagespänne i plast.
På nackstödet finns också två handbojor som inte lämnar samma utrymme för avståndsreglering. De sitter fast i nackkudde med en metallhake på ett fast avstånd på 10 cm. Vill en förlänga avståndet kan en förstås hana loss haken och lägga till en remm, kedja eller rep däremellan. Handbojorna är utrustade med tunnare vaddering och mer bestämd kardborre än fotbojorna, så handbojornas syfte är uppenbarligen mer inriktat på bondage.

Jag tittar på selen och tänker att det kan vara ett rätt smidigt alternativ för den som har viss rörlighet men saknar styrkan att hålla sina armar och ben i önskade positioner. Själv har jag med en hel del arbeta utrustat mitt sovrum med surrfästen och en krok för att mer obehindrat kunna göra just detta. Det är snyggt och coolt, men dyrt och omständigt. Det kräver att någon med balans och armstyrka kan fästa mina rep i surrfästena också. De sitter en bit upp, men åh andra sidan är de riktigt stadiga och det är svårt att tappa bort dem.

Jag lägger nackstödet bakom huvudet och fäster fotbojorna runt fotlederna medan jag halvligger på rygg. När remmarna dras åt hissas benen upp, men om jag inte håller dem stadiga så faller de direkt åt sidorna. Knäna viker sig. De ger stöd åt benen men ingen styrsel. Jag fäster benbojorna nedanför knäna, det ger aningen mer styrsel. Det här skulle funka. Jag har dock rätt smala knän och vader så om något med kraftigare knän skulle vilja använda fotbojan på samma sett skulle hen behöva köpa till mer  kardborre att förlänga fotbojan med. Det kan påverka bekvämligheten. Synd att inte bojans kardborrerem är längre. Då hade en haft fler valmöjligheter, som att fästa den högre upp på benet, över eller under knät. Det är möjligt att byta ut fotbojorna. Selen passar bäst den som har styrsel i benen men som vill ha visst stöd för att hålla önskad position.
Det kan också vara så att personen i selen inte väljer den för att  hålla upp benen i luften, utan av anledning att benen inte ska räta ut sig. Som framsidan av förpackningen eller med knäna böjda och uppdragna på sidorna. Det funka. Nackkudden ger rätt skönt stöd under bröstkorgen, så länge den inte hamnar så högt upp att den trycker mot halsen. Den är mjuk så det är inte så stor kvävningsrisk, men var försiktig.

Förpackning: Selen är förpackad i en papperskartong som är lätt att öppna. Designen i övrigt tilltalar mig inte särskilt mycket. En porrig tjej i underkläder ligger fastspänd på mage mitt i en orgasm. Smaken är som baken, när det gäller sexhjälpmedel så finns det ju betydligt värre bilder en kan behöva se på förpackningar.
På just passionofsweden.se så fanns andra bilder som jag inte hittar på konurrenternas

Syn:Den är svart helt igenom förutom metallspännena. Det är snyggt. Några synmarkeringar behövs inte heller påå den gär produkten eftersom den är så taktil. Jag får mer information av att känna på spännen än att ha den i synmarkerande färg.

Hörsel: Den avger inget ljud. Den delen får användaren stå för.

Motorik: kräver finmotorik som att öppna kardborreband, metallhake för att använda den. Personen som selen används på behöver viss styrsel i benen så de inte faller åt sidan när de lyfts upp.

Fördelar: smidig, snygg
Nackdelar: Kräver viss muskelstyrka i benen.

Passar den som: Vill ha stöd åt benen för att inta olika positioner. Inte vill skruva fast grejer i väggar eller tak.

Produkten kommer från Passion of Sweden och kan köpas här: Position master with cuffs