Det är julafton hemma hos min pappa på landet. Klockan är “Kalle Anka och hans vänner.” Alla samlas framför TVn. Här brukar jag vanligen ursäkta mig med att man blir väldigt trött av dövblindhet och gå och lägga sig, men i år sov jag ordentligt precis innan maten så jag testar något nytt för att få tiden att gå. Ganska najs att se på Kalle anka ändå, men samtidigt så himla segt. En polare tipsade om Kalle Anka-bingo och det måste jag prova. Det finns alltså en hemsida som varje år lägger upp en bingobricka med olika reaktioner/kommentarer/ händelser som kan förekomma i TV-sofforna i när programmet sänds.

Vi är tre syskon här med två respektive, en far, en assistent och två barn. Om någon till exemplet sjunger med klickar en för den rutan. Då blir den mörk. Familjen vet förstås inte att jag spelar. Jag försökte få med min svägerska (som också brukar gå och sova) men hon bommade. Jag hade dock sällskap med ett par vänner via. Messenger som körde samma lek på sitt håll.

Programmet börjar och jag inser snabbt att familjen sjunger mest hela tiden men jag hör inte hur eller vem. Jädrar! Jag värvar snabbt min dotter som medhjälpare, visar henne listan och får henne med på notorna. Hon pekar ut när nåt sägs och vem som sa det. De kommenterar fel grejer bara. Ottilia tröttnar. Hon börjar leka med en boll. Hennes kusin börjar skutta runt på golvet. Tack, då klickar vi i “de vuxna bryr sig mer om vad som händer på TVn än barnen”-rutan.

Halva rummet sjunger med i Djungelboken men noll kommentarer om bamsingbjörnar. Annars har alla blivit till jäsande tysta degar. De kanske märker att de är iakttagna. Kanske för att jag faktiskt delade ut mickar till min hörselslinga. 😆

Efteråt berättar jag att jag spelat bingo på dem alla och hur det gått till. (Svågern bredvid mig6 hade undrat vad fasen jag pysslat med när jag så fort TVns berättarröst talat stirrade spänt på honom) Jag läser först upp rutorna jag klickat i. Alltså saker de gjort (6 st). Sen läser jag upp rutorna jag inte klickat i för att se om jag missat nåt och det hade jag. (4 st).

<<<<<<<<<<<<
fall! Testa nästa år!

Läs mer på www.kallebingo.se