Jag bestämde mig tidigt i år för att ta julen med ro i år. Nog för att man gör det varje år men i år har jag verkligen lyckats. Jag har

  • planerat juldagarna tidigt med familjerna via facebook (vad vore vi utan facebook?), 
  • Jag har planerat alla julöklappar och vet precis vad alla ska få och vart det ska inhandlas: internet.
  • Jag stressar inte upp mig över julpyntet men arbetar sakta och metodiskt för att det ska komma upp, förhoppningsvis innan nyår för då ska allt ner igen.
  • Även julpysslet och julbaket tar jag som jag orkar. Inga husmorskrav alls.

Nä, jag har faktiskt slängt ut alla självtyngande krav genom altandörren och sitter bekvämt i min soffa och väntar in julfriden just nu -nästan. Jag hade ju inte räknat med alla andra omständigheter som dök upp lagom till årets slut. Jag har ju faktiskt en resa att förbereda samt en operation.  Operationens förberedelser innebär en hel hög undersökningar. Dessutom har försäkringskassan meddelat att det är dags att skicka in en  ny ståtlig hög av ansökningar till dem i februari så de måste fyllas i nu och läkarintyg måste fixas.

De känns som ett klassiskt problem att man planerar julförberedelserna så där himla väl och glönmmer bort att det händer andra saker i december också… Jag har rätt bra koll ändå. Det här fixar sig fint. Det är skönt att man har assistans må jag säga för gud vad mycket jag hinner få gjort när jag inte måste vänta in svens närvaro så fort jag behöver ett handtag för att göra något!