Jag börjar bli lite orolig för Ikea

Börjar Ikea bli senil? Vill Ikeas möbler med utdragbara lådor definiera sig med nya PK-uttryck som jag inte hört om än? Jag vill bara inte gå till Ikea, fråga efter en möbel och få uppspärrade ögon till svar av personalen. Jag känner faktiskt flera byråar som själva kallar sig för “byrå” så jag är verkligen inte möbelist. Har ingen möbelfobi bara för att jag inte vill se dem i regeringen eller… Okej, jag är färdig med att larva mig nu.

Om du är fundersam över det här konstiga inlägget så kanske det beror på att du har privilegiet att definiera dig som vit, funktionsduglig cis-person mellan 25-55 år. Din grupp är vad resten av oss oftast definierar oss och våra variationer utifrån. Det är inte ditt fel, och risken att du inte alls någonstans avsticker från normen är obefintlig. Vi är alla både utsatta och privilegierade på olika sätt. Vissa kan nyttja det ena mer än det andra bara. Nyfiken? Följ mig #fridaingha eller googla följande begrepp: Intersektionalitet, crip-teorin, queer-teorin, maktfördelningsprincipen, härskartekniker, normkritiskt tänkande, jämlikhet.