Jag är glad över vaccinet, men sättet jag fick det känns så totalt fucked up!

Jag har vaccinerat mig mot Covid-19. Nu är det assistansanvändarnas tur även i Region Örebro! Pulsen skenade oväntat högt när farsan ringde i torsdags.
“Faster Gunilla säger att det finns tider för LSS-användare nu. Jag och farmor är över 64 och kan inte boka, men det kan du. Boka!” 1177.se hängde sig två gånger innan det gick att logga in, men det fanns tider kvar.

Fridas tatuerade arm som föreställer ansiktet av en liten, arg flicka. Hon har fått ett plåster mitt i nyllet.

Jag fick en tid!

Igår fick jag tid i Hallsberg, kommunen där jag är uppväxt. Jag hade föreställt mig en vårdcentral eller minimal sköterskemottagning. Istället utgjorde en stor tom industrilokal bredvid en storköp vaccinationslokal. Oj, jag slog bort sinnesbilder av aktion T4, gasduschar och förintelsen i mörkret medan assistenten lastade av rullstolen ur bakluckan. 
Innanför dörrarna väntade två säkerhetsvakter, innanför dem personal som tog emot och hänvisade mig till plats att ta av jackan som jag fick lägga i en Ikea-kasse. Sedan visade jag vidare av en sköterska till stationen längst ner i lokalen. Jag åkte ner dit efter en kvinna i permo och jag tänkte att det är smart att skicka oss batteridrivna på hjul längst ner så man sparar orken för de som kämpar manuellt. Kanske inte alls var så man tänkt, men jag vill tro det. Allt var så bra ordnat. Ingen tvekan om var nån av oss skulle stå eller gå på den väl tilltagna ytan. Ingen trängsel. Kändes lite som att komma till BVC. 

Så här dagen efter har jag känt mig sjuk. Föreställer mig att mitt immunförsvar är sinnesrubbade skottar med vrålande William Wallace från Brave Heart i täten. Bra bra, gör er grej.

 

Nöjd Frida halvligger i en soffa och håller upp ärmen så plåstret syns.

Men hörni, vilket fuckat system det här är!

Men hörni, vilket fuckat system det här är! Jag är förstås glad över att jag fått vaccinera mig men… Rena Hunger Games. Den som har funktionsförmågan eller hjälpen att bevaka 1177:s plattform online får skyddet först. Det innebär ju att de som inte har det inte får samma möjligheter. Privilegier. Inte hjälper jag någon genom att avstå från min dos. För att bli av med  pandemin och en eventuell samhällskollaps måste så många som möjligt vaccineras. Genom en vaccination tar jag personligen en risk för biverkningar och påverkan på min grundsjukdom, men jag  bidrar till att hindra  pandemins framfart, spridning till min personalgrupp och biverkningar från smittan på min grundsjukdom. 

Alternativet, till att tillräckligt många vaccinerar oss, är att tillräckligt många blir smittade så vi uppnår flockimmunitet. Det innebär att vi inte kan skydda riskgrupperna och att fler dör under processen. Lika fuckat det!

Men, det hade känts bättre om man tilldelats en tid istället för att behöva jaga den som en hund.