Jag trivs så himla bra med den personalgrupp av assistenter jag fått ihop och arbetat med under hösten. Det nya året kommer med nya utmaningar och det är dags för rekryteringar då min ekonomisamordnare ska ut i stora världen innan hon i höst börjar plugga i annan stad. 

Min första spontana känsla är såklart “Neeeej, jag vill inte att du försvinner. Jag känner mig så trygg med dig. Allt är så bra nu. Inget får förändras!”

Det är inte mycket att göra åt än att tacka för allt hon gett i sitt arbete och förbereda sig på nya ansikten. Många gånger när jag läser arbetsansökningar har jag tänkt man borde vara lite schysst och dela med sig av hur jag tänker och vad jag brukar titta efter i en ansökan. Kommer det in många ansökningar blir det ju lite som att bläddra runt på Tinder och börjar känna att det man egentligen vi ha är en cirkushund med superkrafter. Det är bra att ta en paus och se över sin process och hur man tar beslut. Resultatet kan kanske bli en text underlättar för arbetssökanden att inte skriva om onödigheter. En text som får andra assistansanvändare att spegla sin egen process emot, förstå den mer och vässa sin teknik. Nu tänkte jag försöka mig på att göra det. Sen kan jag ladda upp lite underlag på min patreon som en bonus och lockbete för att få en och annan supporter.

Bildtolkning: Närbild på Fridas ansikte där hon håller bägge händerna över munnen. Hon ser ut att le lite mystiskt bakom stora svarta solglasögon. Svart/vit bild.

Ordbajs

När jag läser texten stryker jag mentalt allt ordbajs som låter bra men saknar tyngd, eftersom de är abstrakta. Likt en exitskylt visar vart du hittar ut, men skylten ger ingen information om hur utgången ser ut, vem som kommer igenom eller vad som väntar utanför den. Om det finns flera exitskyltar och det endast står information på en kommer jag troligtvis välja den även om andra skyltarna i sig är finare.

Ett gott råd är att t..ex skriva vilka arbetsuppgifter tyckte mest om på din förra arbetsplats eller vad du kände att du var extra bra på. Hellre det än  ett uttryck på “flitig medarbetare” eller liknande. Efter att ha läst de ordvalenss hundra gånger i olika ansökningar har de förvanlats till  meningslöst ordbajs. Jag lägger stannaockså märke till

-Om du presenterar dig på ett trevligt sätt.
– Varför det här arbetet intresserar dig.
– Om du visar att du har läst annonsen ordentligt. Även om du har ett standardbrev du skickar ut så bör du anpassa det en aning för att visa dig vettig.
-Vad som driver ditt intresse och engagemang.
– Ordval som avslöjar omedveten funkofobi eller stereotypisk bild av assistansanvändare.

Viktigt och oviktigt

Din könsidentitet, läggning, etnisk tillhörighet, ålder eller utseende spelar över lag ingen roll. Det vore diskriminering och eventuellt också olagligt. Du behöver kunna svenska och vara myndig. Jag har både manliga, kvinnliga och ickebinära assistenter.  Jag dejtar eller ligger inte under några omständigheter med mina assistenter.

Om du själv avviker från funktionsnormen kan det vara svårt veta om det är bra eller dåligt att nämna.. Jag bedömer dig utifrån hur vi kan arbeta ihop. Om du känner att du har omständigheter som påverkar det är det absolut snyggast om du presenterar det tidigt och tillsammans med förslag hur vi kan komma runt det. Frågan det handlar om är inte vilka diagnoser du har utan huruvida du kan assistera och anpassa dig till mina behov.  

Tydlig layout

Jag noterar om ansökan och CVns utformning/layout är tydligt och lätt för mig att se. Hellre en enkel ooch fantasilös layout än snygg och svårläst.

-Undvik bilder eller mönster som bakgrund till text

– Som synskadad uppskattar jag lite större  och jämntjockt typsnitt. Jag gillar strl: 14-20 pkt i typsnitt som Calibri, arial, verdana… 

-Använd inte konstiga färger på texten som röd eller bebisblå. Ta hellre basic svart text på vit bakgrund eller vit text på svart bakgrund.

Bildtolkning: Närbild på Fridas ansikte där man ser hennes ögon bakom stora svarta solglasögon. Ögonen uttrycker ett leende. Hon håller handen över öronen. Svart/vit bild.

Förövrigt.
jag tycker det är kul att se en presentationsbild, den och texten visar hur du som arbetssökande vill presentera dig. Det är ännu mer intressant att kika in på din facebook för den visar desto mer av dig som levande individ. En öppen facebooksida är oftast till din fördel om du söker jobb hos mig. Att visa sig är en möjlighet. Ingen kommer avfärda dig för att du har en stängd sida heller.

Inför arbetsintervju

Jag håller mina intervjuer via Zoom. Jag brukar ha en skrivtolk på distans med och en assistent som antecknar. Under perioder då jag är sjuk låter jag min personalsamordnare hålla intervjun utifrån mina rutiner och frågor. Jag har nämligen ett underlag som jag själv skapat som stöd. I det framgår också vad vi skickar ut till den ansökande innan intervjun. 

I och med att jag under perioder blir svårt sjuk har jag med tiden arbetat fram tydligt och bra stödmaterial för den som ska ta sköta rollerna som är viktiga för min assistans. Det ligger alltid digitalt och uppdateras efter hand.  Du får tillgång till underlaget om du blir min all access-supporter på patreon.