För drygt en månad sedan försvann min korthållare med tre kontokort, tankkort och ID-kort. Yes, sånt suger så fett, speciellt när det hände samma dag som jag haft social sammankomst med cirka 12 deltagare.

Någon kan ha plockat den ur min öppna väska som hängde i hallen, eller så föll den ur när jag var hos neurologen morgonen efter för att prata om hur farligt epilepsi är när man redan har skador i lillhjärnan.

En tjuv

Hur som helst, en tjuv fick tag på korten och började handla med dem. Jag fick spendera hela fredagskvällen med prutt-rutten kriminalbyråkrati: polisanmälning och spärrning av tjänster och alla kort. Det var samma kväll som jag från början blivit bjuden på fest med vänner och sedan avbjuden eftersom den flyttades till en plats ovanför en trapp. Jag uppskattade inget av det. Efter den kvällen trodde jag att allt var anmält och att jag var av med eländet. 

I fredags kom plötsligt en faktura till min Kivra-inkorg från -3-. Det visade sig att någon tecknat ett svindyrt mobilabonnemang med 50 GB surf och andra extratjänster/månad samt köpt en mobiltelefon på avbetalning i mitt namn utan att betala något på plats. 

Jag stirrade chockat på skärmen där det stod “kvar att betala: 10 345 kr.” Genom telefonbolaget fick jag veta var och när köpet gjorts och jämföra med mina tidigare polisrapporter. Ännu en fredagskväll som Gud glömde. Hur en tjuv lyckades använda en annan persons spärrade ID-kort för att göra ett sådant köp är förstås helt vansinnigt. 

Antingen finns det nån som avskyr mig väldigt mycket eller så bryr de sig inte

Personen är rutinerad eftersom den inte kopplat något personligt till abonnemanget. Om det skedde på sociala sammankomsten så tyder tillvägagångssättet på övermod och avsaknad av empati för andra. Det är farligare än stöld. 

Jag kommer inte låta det här ändra på att jag håller träffar. Syftet till det är att träffarna förhöjer min livskvalité. Jag tänker inte heller springa runt och vara misstänksam mot alla, men jag kommer inte lämna min väska eller andra värdesaker framme när jag har många människor på besök.

Jag kommer få tillbaka mina pengar, eftersom jag gjort alla anmälningar enligt polisens och företagens reglementen. En funkis som är härdad av svenska myndigheter, läst grundkursen i juridik på Lund universitet i sin ungdom, en aktivist och journalist. Jag har varit utsatt för brott förut, men jag är inte längre ett offer. Jag är någon som arbetar metodiskt och delegerande tills jag gjort precis a l l t jag kan för mina rättigheter.