Här har du en första hjälpen-väska som kan hängas på lite vad du vill, men den är framtagen att passa för att hjälpa rullstolsanvändare i nöd. Väskan och dess innnehåll väger inte mer än 100 gr och tar inte upp onödig plats. Du kan enkelt fästa den vid ett metallrör eller under en sits. Den innehåller plåster, bandage, spritservetter, sax, säkerhetsnålar, gem, kondom, grejer för att laga punka, däckjärn för att låtsa eller få ett länkhjul på plats, foliefilt, gummisnoddar och livräddaren med vissselpipa, som du kan knäcka en glasrutan samt skära av ett bilbälte med.Du får också med öppnings- och återförsltuningsbara buntband att hänga fast väskan med. 

Läs mer om innehållet i butiken

Pris för fullpackad förstahjälpen-väskan: 349 kr. Just nu får du också gratis frakt!

Du kan också välja första hjälpen-väska med endast vårdkitt och foliefilt. Då har du plats att fylla den med det du själv tycker ska ingå.
Pris för första hjälpen-väska med endast vårdkitt och foliefilt: 249 kr.

Beställ senast 16 december för att vara säker på att få hem den innan jul. 

Varorna i väskan kan variera i färg jämfört med exemplen som visas på bild.

Vård-kit

Röd nylonväska med svart dragkedja. Den är tålig och vattenavvisande. Väskan har två mindre fästöglor i vardera överkant samt en större mitt på väskans baksida. Väskan passar utmärkt att fästa på ett bälte eller vid ett rör under en rullstol, rullator, barnvagn, moppe m.m.

Första hjälpen vård-kit i 19 delar innehåller: 5 plåster, 4 våtservetter, bandage, triangelbandage, 2 säkerhetsnålar, 5 gasbindor och sax samlat i en nylonväska. Godkänd enligt EN13485.

Räddnningssfilt

Räddningsfilt i folie med 2 funktioner. Räddningsfilt som ger skydd mot värme, kyla och fukt. Den är perfekt för campingresor, sportevenemang och för nödsituationer. När den silverfärgade sidan är mot kroppen skyddar den mot kyla. Med den guldfärgade sidan mot kroppen håller den dig sval. Filtens storlek är 160 x 210 cm. Den är reglerad, testad och certifierad som medicinsk utrustning klass I enligt direktivet om medicinsk utrustning MDD 93/42/EEC den 14 juni 1993.

Punkakit

Däckjärn.
Klisterlappar.
Sandpapper.

Livräddaren

Din räddare i nöden på en nyckelring, som du kan ha med dig överallt. Den kan krossa glasrutor, skära av bilbältet och fungerar även som visselpipa.

Tryck den svarta delen hårt mot sidorutan så utlöses en fjäder med en härdad stålspets som krossar rutan. Det finns även ett litet knivblad för att snabbt kunna skära av bilbältet, skyddat av ett avtagbart hölje. 

Tänk på!!

Akta ögonen då rutan splittras!

Glaskrossaren kan återanvändas, fjädern spänns automatiskt. Prova på en träbit eller dylikt som kan kasseras. 

Övrigt

Kondom.
Sugrör i plast, 2 st.
Gem i metall, 28 mm.
Gummisnoddar i blandade storlekar.

Fästning

Ingår: Öppnings- och återförslutningsbara buntband, 2 st.


Tillval : Korrborrband (hooks and loops) 39 kr
Gummirep med krokar 39 kr