Ett våldsamt oväder har härjat under natten. Jag var tydligen den enda som sov genom alla åsksmällar. Jag vaknade med huvudet fullt av små hårsnoddar. En viss liten femåring hade visst skoj med mitt hår klockan två på natten.

Nu sitter jag och tittar utsövd och tittar på det tropiska regnet som öser ner och förvandlar hela hotellområdet till en enda stor sjö. En ung Balines anländer med min frukost på en bricka. 20140114-114021.jpgHan håller ett paraply över brickan men brickan är ändå full av regnvatten. Jag har beställt kokt ägg och färsk frukt så det är ingenting som vatten kan förstöra. Han förväntar sig ingen dricks utan tackar mig med handflatorna pressade mot varandra och försvinner snabbt igen genom regnväggen som slutet av vårt tak bildar.

Våra fyra dagar här har varit underbara. Facebook och bloggen har jag knappt ägnat en tanke åt. Det är familj, sol och fantastisk främmande kultur. Det är semester. 20140114-114011.jpgNu ska jag ha denna regniga dag och komma ikapp. Ottilia underhåller sig själv på bästa sätt genom att bygga en koja av stolar, regnjackor och handdukar här på altanen. Regnet börjar avta. Det regnar fortfarande men vattensjön har redan hunnit rinna undan. Man kan se marken igen. Jag tar ett par bilder och bannar mig själv att jag inte tog dem tidigare.

Jag sträcker ut benen på bordet framför mig och börjar ögna igenom vad jag skrivit på planet hit. Sen börjar jag skriva…