Igår var jag ute i det fria. På riktigt. Små promenader runt kvarteret eller en kaffe i solen räknas liksom inte. Igår gjorde jag och en vän med hennes två hundar en utflykt till sjön Kvismaren. Det blåste som satans stjärthål så vi satte oss i utkikstornet och tittade på fågelskådare. Nä inte fåglar, utan nördar som blir alldeles till sig för att de ser fåglarna. Jag älskar såna människor. Tänk att bli alldeles till sig över en bläsand. Det var vad den här skaran blev till sig över. På riktigt.

Själv blev jag till mig när vi promenerad tillbaka, lämnat hundarna i bilen och tog en promenad i ett litet skogsparti som till en början hade en ganska ordentlig promenadstig men som snart smalnade av till en liten stig och till slut till att bara vara skogsterräng. Glädje när man skumpar runt som en pallevante mellan stenarna för första gången efter vintern. Fuck you, snö!

Idag har jag -ont- i kroppen, men det var den lilla promenaden värd.  Funderar över saker jag nördar över. Gamla tyger förstås, film, mänskliga beteenden, konst- och fotoanalyser, hattar, rep…