Då var vi här. Efter nästan fem månader inomhus i kalla Sverige kan jag och min köldkänsliga kropp komma ut i solen. Hotellet är helt fantastiskt! När vi beställde resan var alla handikappsanpassade hotellrum på hela ön uppbokade. Vi hittade dock efter lite gediget researcharbete ett dyrt med bra hotell som hade ett “happy baby-rum”. Ett rum som är utrustat för småbarnsfamiljer. Alltså, lite extra utrymme, inga trappsteg och en egen terass mot poolen. Hotellet verkade i övrig också vara väldigt tillgängligt med en “slidesida” ner i poolen. Alltså , inga poolstegar utan en nedförsbacke så man kan gå, krypa, rulla eller åka på ändan ner i poolen. Att boka rummet kostade en saftig slant men nu när vi är här kan jag säga att det är värt det. Det var en chansning som hade kunnat gått helt åt helvete men blev jättebra. Rummet är inte anpassat för rullstolar, men det är anpassat för att en familj ska få plats och att man kommer in och ut med barnvagn. Jag kommer inte in i badrummet med rullstolen och jag saknar duschpall och handtag att hålla sig i där inne, men jag klarar mig. Jag får stötta mig mot den vanliga inredningen. Jag har ju en assistent med mig också.

När vi kom, i förrgårkväll, blev Ottilia först jätteledsen. Med rummet får man en hel uppsjö av bebistillbehör: matstol, barnvagn, potta, babysitter m.m. Hon trodde förstås att vi bokat dem till henne och hon är ju en stor tjej. Vi lovade henne dyrt och heligt att så inte var fallet och att ingen ska tvinga henne att sitta i en barnmatstol. Hon blev lättade när hon såg att vi stuvade undan alla bebisgrejer. Vi möblerade också om lite och nu har vi hur gott som helst om plats.
Vi har också en egen fin terass med solsängar och utemöbler mot poolen. Vi behöver bara åka 20 meter och kan sen dyka rakt i vattnet. Typ.

Hotellet i övrigt har också imponerat ordentligt på mig. Det finns inte en ända plats på detta hotell dit jag inte kan komma. Det är bra ramper överallt. Personalen är så himla bra. I receptionen jobbar en kille som vi kallar för “okej”. Har avslutar nämligen var och varannan mening med “okej?”. Lunch och middag serveras den och den tiden, okej? Restaurangen ligger vi poolen, okej? Vi älskar honom! Han höll i informationsmötet i går och när jag kom gick han direkt fram och hjälpte mig hitta rampen och frågade om jjag ville att han skulle använda micken till min slinga. Även när jag checkade in var han väldigt mån om att jag skulle höra-

Jag är så nöjd!

20130131-203406.jpg