Har rensat igenom hela hallgarderoben och känner mig väldigt queen-of-everything just nu. Hela stället var en enda sophög och nu är det ordentligt sållat och ordnat. Jag fantiserar om att köpa in perfekt måttade lådor markerade med dymotejp så det blir ännu prydligare.

Det gäller att passa på att göra sådant här när varken Sven eller Ottilia är hemma. De är nämligen mer av ekorr-släktet och vill inte alls rensa bort saker. Det är svårt att få ordning på någonting när man ständigt blir nedröstad av ekorrar faktiskt.

Svens ömma tå är skohyllan. Jag ringde honom på jobbet via FaceTime bönföll honom om att få rensa bort några av hans skor. Vissa hotelser kan också förekommit, men ingenting hjälpte. Min lösning blev att han får behålla alla sina jäkla skor som vanligt , men han får från och med nu hålla sig till en egen skohylla i garderoben. Jag och Ottilia delar på den andra. På vår hylla står skorna prydligt radade. På hans hylla, staplade på varandra. Vinterskorna och ridstövlarna får bo i förrådet. Slutresultatet på skohyllorna i hallen blev följande.

20140423-184049.jpgFrida              2 par skor på sin hylla
Ottilia           4 par skor på sin hylla
Sven              11 par skor på sin hylla.

Vad kan jag säga? Jag vill hitta mina skor lätt. Det ska inte vara svårt att se vad man har där inne. Nu fick vi ju båda som vi ville. Sven får ha många skor och jag får mycket plats.
Varför man har behov 11 par skor under sommaren är mig ett mysterium, men det är ju skönt att vi inte är fast i typiska könsroller i det här hemmet.