Om butiken

 Välkommen till en lite annorlunda butik 

 

“Jag saknar en intersektionell butik där jag som den politiskt medvetna funkisaktivisten känner att jag ingår i målgruppen. En butik som inte snöar in sig på vård eller hjälpmedel. Butiken skulle inte enbart rikta sig till funkisar, utan till alla. Skillnaden skulle vara att den queera funkisen skulle vara normen som allt skapande utgår ifrån. Fri från föreställningen om att design gjord för en crip inte är intressant för någon annan.” Så började det, lite som ett tankeexperiment och fixidé. 

 

Fixideén som till slut fick näring att växa, ta form, byta form, slå några kullerbyttor och till slut landa till att bli en liten itty bitty webbutik. Eftersom jag inte kan göra 7 000 000 saker samtidigt får jag starta med en bråkdel (Jag vet, skitjobbigt!) och låta den växa allt eftersom. 

 

Grundidén är ganska enkel. Normen i den här butiken är den som vill uttryck sin identitet eller ta politisk ställning och visa det för omvärlden med sina prylar och kläder. Svårare ska det inte vara att ta plats och kräva sina mänskliga rättigheter. Jag har utgått från vad jag vill säga och tänker att det nog finns fler som vill samma sak.

 

Jag utgår från att normen i butikens målgrupp värdesätter hållbarhet, etik och ett normkritiskt förhållningssätt. I mitt konsumtionsutopia ska Informationen på varorna innehålla syntolkningar precis som resten av min webbsida. Du kan lita på att tröjtryck är placerade på ett sätt som passar sittande lika bra som stående och stående lika bra som sittande. Precis som mina recensioner på SexSomFunkar kommer Frida Inghas kreativa webbutik också innehålla information som vanliga butiker inte har en tanke på att ange, men som är riktigt viktig för människorna utanför normen. Alla andra är förstås också hjärtligt välkomna att handla och inspireras. Let me blow your mind! 

 

Enjoy!