Granne eller UFO av Sofia Thoresdotter

205 kr

Lagervara. Granne eller Ufo är en är en kåserisamling. ”Går det att skriva om det som gör ont så att det blir kul? Utan att skämta bort allvaret? I dessa kåserier är det just vad Sofia Thoresdotter gör. Och ingen går säker. Såväl riksdagskvinnan som busschauffören kläs av och maktrelationer blottas. Främst synliggör hon konflikter mellan de med och de utan funktionsnedsättning. Men Thoresdotter är rättvis och bjuder på sig själv med befriande distans. Till exempel avslöjas, efter lustmordet på de beskäftiga mammor som jämt ska kommentera hennes ledarhund, hur fördomsfull hon själv kan vara.

Berättelsen är ständigt på språng. Blixtsnabbt kastas vi genom ett regnrör till isbitar i strandkanten och vidare till en hydda i Bolivia. Med tydlig och egen röst sätter Sofia Thoresdotter ord på en verklighet som sällan beskrivs ur ett självupplevt perspektiv.”

HÄFTAD  och på svenska. Utgivningsår är 2012 och det är en kåserisamling med illustrationer av Emil Erdtman och med Finn Hellman som redaktör. Sofia Thoresdotter har även gett ut boken All Inclusive.

48 i lager

Kategori:

Beskrivning

Syntolkning framsida bok: Framsidan på boken är en modern teckning. Det är två kvinnor och ett barn som är i centrum. En kvinna har stora gröna glasögon och har kort röd frisyr, hon står med armar och ben i kors. Klädd i röd tröja och vida blåa byxor. Vid hennes fötter är ett barn som sticker fram på sned med en arm rakt upp i luften. Barnet har mörkt, lite längre hår och är klädd i blå tröja. Den andra kvinnan har gestaltats med ryggen mot bilden, hon har längre rött hår och är klädd i klargul långärmad tröja och grönt nedtill. Det kan vara gröna byxor eller kjol. Bakgrund vit och svart urban miljö.  

Syntolkning bild på Sofia Thoresdotter: Sofia Thoresdotter sitter ner på en rosa soffa med händerna i knäet. Hon ser allvarlig ut och blicken går snett bakom kameran, huvudet är nästan i profil och lite höjt. Sofia är kortklippt och håret är lysande rött. Hon är klädd i en rosa kortärmad tröja och blåa jeans. Bakgrund en tapet med stora röda blommor på mörklila bakgrund. Fotograf Gisela Lindskog. 

Ytterligare information

Vikt 0,105 kg

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Granne eller UFO av Sofia Thoresdotter”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *