I början av oktober  var jag med på Freedom Drive. Vilken sjuk, upprörande, upplyftande, rolig och engagerande upplevelse. Europeiska  nätverket för indipendent living (ENIL) anordnar varannat år Freedom drive som är en stor demonstration mitt i  Bryssel.

 

Bildtolkning: På ryggen av en rullstol finns ett plakat uppsatt. Det står “STIL-Personlig assistans och politisk påverkan. Freedom Drive. 1-3 oktober 2019”

Bildtolkning: Frida sitter i rullstol. Hon är på ett torg med en stor byggnad i bakgrunden. Hon blir intervjuad av två kvinnor. Frida har en röd keps, svart hoodie som det står STIL på och svarta byxor. Hon sitter med korsade ben och ser allvarligt på kvinnan som står upp och intervjuar henne.
Bildtolkning: Bild på Frida med assistent. Frida sitter i sin rullstol och håller assistenten i handen. De är i ett tåg på en gata. Frida har en röd keps med pins. Svart hoodie som det står STIL på. Röda hanskar. Hon ser allvarlig ut och har solglasögon på sig.
Bildtolkning: Gata i Bryssel. Kullersten. Många går i ett tåg. Banderoll på franska där det står “On ne veut pas etre sensibilisé.e.e., On veut etre accepté.e.s, Auto-représentation, Neurodiversité, Vie autonome”. Föreningen som anordnade marschen heter ENIL.
Bildtolkning: Panoramabild på en samling av människor i Bryssel. En del sitter i rullstol och andra inte. Föreningen som anordnade marschen heter ENIL.
Bildtolkning: En kvinna sitter i rullstol i en bur utanför parlamentet. På gallret händer en affisch med EU-flaggan och det finns en text under som inte är läsbar. Runt buren finns det människor som står och andra sitter i rullstolar.