Idag åker jag till Valjeviken som erbjuder utbildning och medicinsk rehabilitering för personer med olika neurologiska åkommor. Det jag ska på är diagnosdagar för personer med polyneuropati. Det ska blir riktigt spännande och lite otäckt att träffa andra med samma sjukdom. De har också utlovat föreläsningar, sjukgymnastik, gruppsamtal och annat. På schemat står ord som “mindfullness” och jag blir automatiskt orolig att nån ska komma och säga “Om du tänker r ä t t, om du är p o s i t i v, då är fru frisk och har inga problem! Nu ska vi frälsa dig med en god attityd.” Men med på schemat står också föreläsning med en neurolog som pratar om orsak, sjukdomsmekanismer, behandling och forskning.  Vi ska få sjukgymnastik och sådant nyttigt också. Det känner jag mig tryggare med.

Först väntar en sex timmars bilresa ner till södra Blekinge. Puh!