Sinnenas fulla brukb

I går hade jag en tid hos min läkare. Det påminde om ett utvecklingssamtal.  Hur går det med synen? Hur går det med CIt? Hur känns det att använda rullstol? Hur mår vi i kroppen? Vilka intyg ska vi ordna med den här gången? Det var skönt att få prata om CIt och varför det strulat i sommar. Hm, han drog en liknelse mellan hörselnerver och gitarrer men nu har jag glömt vad det var. Ljudet blir i alla fall förvanskat och det är störigt men det går över när hjärnan vant sig. Det kan dock ta typ 5 år. Prutt också.

Förövrigt var jag idag och beställde nya, hela bågar till mina glasögon som gått sönder. Då pratade jag med en bakom-disken-kvinna om möjligheten att operera sig så man slipper glasögon. Det var något vi diskuterade för något år sen. Hm, tja, definitivt kanske. Det vore skönt att slippa glasögon, helt klart. Med hjälp av en operationen skulle de operera in en lins i ena ögat som är inställt på nära håll. Sen skulle jag alltså se på långt avstånd med ena ögat och läsa med det andra. Det är inte alla hjärnor som klarar av det men det testar man i förväg med en vanlig lins utanpå ögat. Jag är sugen på att göra det men tänker att min stackars stackars hjärna redan har fullt upp med att lära sig tolka allt som CIt skickar in. Jag ska i alla fall ta reda på mer om saken i fråga för jag är så himla nyfiken. Jag ska utreda om det är en operation jag alls kan göra. Sen kan jag ju fundera på om jag vill och när i framtiden jag orkar. Om ett år, eller två eller fem.

Ballt vad man kan göra för sina sjuka sinnen dessa dagar.

One response to “Sinnenas fulla brukb

  1. Christina Gotting

    Jag har en kontaktlins för att läsa på nära håll och en annan att läsa på långt håll. Kändes konstigt och jag blev trött i ögonen i början men nu fungerar det utmärkt. Att operera in linser i ögonen skulle jag inte våga.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s